maanantai 28. lokakuuta 2013

Inspiroidu ja ideoi tehosteseiniä


Sisämaalauskokeilusta inspiroituneena selailin kuvainspiraatiosivusto Pinterestiä erilaisia sisämaalauksen erikoistekniikoita ja idoita silmällä pitäen. Selailin lähinnä erilaisia tehosteseiniksi sopivia ideoita ja tekniikoita, jolla niitä voisi toteuttaa. Metropoli-lehden Sisustus: tehoa seiniin -nettiartikkelin (

Tehosteseinään liittyvät asiat ovat omassa kodissakin tällä hetkellä niin sanotusti "tapetilla", koska ikkunaremontin valmistuttua olen suunnittellut maalaavani olo- ja makuuhuoneen seinät ja niihin nimenomaan yhdet tehosteseinät per huone. Olen kuitenkin ajatellut tehosteseinien väreiksi vain jonkinlaista sopivaa harmaansävyä, joka on vielä hakusessa, joten näitä hienoja ideoita ja tekniikoita en omassa asunnossani tuskin tule toteuttamaan. Kuulun siis tuon aiemman nettiartikkelin mukaan ehdottomasti hillittyihin suomalaisiin. Mutta ainahan saa hullutella haaveissaan :)

Tässä muutamia poimintoja inspiraatioksi teillekin. Kuvia klikkaamalla pääset niiden lähdesivustoille ja lähdelinkit löytyvät myös kuvateksteistä.

Ensin muutamia moderniin pelkistettyyn tyyliin sopivia seinänmaalausideoita, joita jopa voisin omaankin kotiin harkita vakavemmin.

Rouhea betoniseinää muistuttava tehosteseinä.
Kuvalähde

Liitutaulumaalilla maalattua tehosteseinää voi koristella
kätevästi vuodenaikojen vaihtuvuuden mukaan.
Kuvalähde

Geometriset kuviot ovat nyt pop!
Kuvalähde

Erilaiset sisustustekstitarrat ovat myös in,
mutta miksei laajentaa tekstiä isommalle alalle tehosteseinää?
Toimii.
Kuvalähde

Toisenlainen tekstin ja seinämaalauksen yhdistävä idea.
Kuvalähde

Vähän romanttisempaan tyyliin. Ristipistomaista pintatekniikkaa ja ideaa voisi soveltaa jonkinlaiseen modernimpaan tyyliin sopivaksi.

Perinteisen ristipistotyön voi loihtia myös vähän isommassa koossa seinälleen.
Kuvalähde

Romanttiset kukkakuviot voivat sopia moderniinkin tilaan tehosteseinänä.
Kuvalähde



Ja lopuksi vähän villimpää ja värikkäämpää tehosteseinää. Tällainen seinä voisi toimia isossa tilassa, mutta pieneen kaksioon en ehkä uskaltaisi lähteä edes kokeilemaan. Rohkea värienkäyttö on kuitenkin ihailtavaa ja olisi hienoa nähdä sitä enemmän täällä Pohjolassa, esimerkiksi tietynlaisissa julkitiloissa.


Tilan muu sisustus voi olla hyvin pelkistettyä,
jos yhdellä seinällä on räikeät värit tai kuviot.
Tämän tehosteseinän maalaamisessa
ei tarvitse olla niin millintarkka.
Kuvalähde


EDIT: Jos ei halua tai raaski lähteä välttämättä mitään pysyvämpää ratkaisua tekemään seinille, niin tästä mahtavan A Beautiful Mess -blogin postauksesta löytyy kivoja ideoita miten tauluilla, valokuvilla, DIY-tekstiileillä ja puujutuilla voi saada hurjan paljon ilmettä seinille. Mielikuvitus on vain rajana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"A simple hello could lead to a million things."

- Unknown