keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Mukailua ja maalausta


Opintojakso: Erikoistekniikat
Opettaja: Carita Kaalikoski


Tällä opintojaksolla pääsimme halutessamme testailemaan erilaisia erikoistekniikoita mm. erilaisia koristemaalaustekniikoita, puunmukailua eli ootrausta ja kivenmukailua eli marmorointia. Saimme myös tehdä omien kiinnostuksien ja tarpeiden mukaan mitä tahansa maalausprojekteja kurssin aikana. Itse maalasin kurssin aikana muutaman kirpparilta löydetyn joulukoristeen kullansävyisellä Taika Helmiäismaalilla sekä koulun löytönurkasta löytyneeseen puutarjoittimeen eloa. Lakkasin myös verhoilemieni neliskulmaisten rahien rungot ja kokeilin pahville peruserikoismaalaustekniikoita sekä muutamaa puun- ja kivenmukailua.



ERILAISIA PERUSKORISTEMAALAUSTEKNIIKOITA







OOTRAUS eli PUUNMUKAILU






MARMOROINTI eli KIVENMUKAILU






MUITA MAALAUSTÖITÄ


Joulukoristeiden maalaus Taika Helmiäismaalilla

Tekstiaplikointimaalaus puutarjottimeen

Neliörahien runkojen lakkaus
Oli hauska päästä kokeilemaan opintojakson aikana erilaisia koristemaalaus- ja mukailutekniikoita pintaraapaisulta, jotta jatkossa tietää, että mm. puun ja kiven näköistä pintaa on mahdollista tietyillä työvälineillä ja tekniikoilla saada aikaiseksi vaikkapa pohjamaalatulle pahvinpalalle, kuten teimme kurssin kaikki kokeilut. Kokeilemistamme erikoismaalaustekniikoista mistään ei varsinaisesti muodostunut itselleni henkilökohtaiseta lempparia, koska ko. tekniikoiden luoma jälki ei ehkä tyylillisesti ole itselleni lähellä sydäntä. On kuitenkin mielenkiintoista ymmärtää, että erilaisten materiaalien ja tekniikoiden avulla voi saada hurjasti eloa yksivärisiin pintoihin.

Mikäli jokin koristemaalaustekniikka herätti kysymyksiä, niin laita rohkeasti kommenttia, niin voin kertoa tarkemmin kyseisestä tekniikasta ja miten sitä kokeilimme :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"A simple hello could lead to a million things."

- Unknown