perjantai 13. maaliskuuta 2015

Yritysvierailu: Tikkurila Oy


Kuvat: Tikkurila Oy


Tikkurila tarjoaa kattavan valikoiman kauppa- ja rakennusmaaleja pintojen suojaamiseen ja kaunistamiseen sekä kuluttajille että ammattilaisille. Tuotevalikoimaan kuuluu muun muassa maaleja, lakkoja ja efektituotteita sisätiloihin, puu-, kiviaines- ja metallipintojen maaleja ulkotiloihin sekä erilaisia maalaamiseen liittyviä palveluja. Tikkurila valmistaa maaleja ja pinnoitteita myös metalli- ja puuteollisuuden tarpeisiin. Liiketoiminnassa korostuvat vahvat brändit, jotka ovat syntyneet korkealuokkaisen ja pitkäaikaisen tuotekehityksen sekä merkittävien markkinointipanostusten tuloksena.

Tikkurilan tuotteiden ja palvelujen loppukäyttäjiä ovat kuluttajat ja ammattilaiset. Kuluttajia (lähinnä niin sanottuja DIY eli do-it-yourself -asiakkaat) ja ammattilaisia (urakoitsijat, suunnittelijat, isännöitsijät, rakennusliikkeet, rakennuttajat, taustavaikuttajat, teolliset asiakkaat) palvellaan lähinnä erilaisten rautakauppojen tai pienempien maalimyymälöiden kautta. (Tikkurila Group, 22.3.2015)



Kuvat: Tikkurila Oy


Kävimme "kouluttautumassa" Tikkurilalla koulutuskeskus Paletissa Tikkurilassa ensimmäisen ja toisen vuoden sisu-opiskelijoiden kanssa. Päivän aikana kuuntelimme mielenkiintoisia luentoja, joissa kerrottiin mm. Tikkurilan värijärjestelmistä (Symphony) sekä värikartoista (Tunne Väri ja uutuus Pro Grey), värien muodostumisesta, värien ja valaistuksen yhteiselosta, värien keskinäisestä vuorovaikutuksesta ja suhteellisuudesta, väriharmonioista sekä värien vaikutuksista tilaan. Kävimme myös läpi Tikkurilan maaliperheeseen kuuluvia erilaisia efektituotteita ja pääsimme kokeilemaan muutamia Tunto ja Taika-tuotteita loppupäivästä.



Oikealla Kaunis Koti -värilastuja

Kullansävyisellä Taika Helmiäislasyyrilla testailua valmiiksi struktuuripinnoitettuun pintaan

Vasemmalla Taika Helmiäislasyyrilla telattiin pohjamaalin päälle kerros maalia ja siihen kuvioitiin harjalla viuhkamaisia kuvioita. Oikealla pitsikuvion pohja maalattu ensin hopeanhohtoiseksi Taika Helmiäismaalilla, jonka päälle pitsikangas sabluunaksi (liimattu tarraliimalla pohjan päälle) ja Tunto Hienoa levitetään joustavalla lastalla (esim. tapettilasta) pitsin päälle napakasti, mutta kevyesti muutamalla vedolla sopiva kerros, jonka jälkeen pitsikangas irroitetaan ja pitsin ns. negatiivikuvio jää kuvioksi pohjamaalin päälle.

Erilaisia erikoisefektitekniikoita mallipaloissa

Tunto Kivi värikarttaa ja kokeilua teippauskuvioilla


Erilaisista erikoismaalaustekniikoista lisää:
Kuviointimaalaus
Vinkkejä toistuvan tehosteseinäkuvion luomiseen

Ja harmaan ystävänä löysin myös nyt alkuvuoden Tikkurilan 20 suosituinta harmaata sävyä värikoodeittain. Suunnitelmissa olisi tämän kevään aikana toteuttaa vihdoin pari vuotta suunniteltu makuu- ja olohuoneen maalausprojekti kotosallakin, jonne Tikkurilan tuotteita on luultavasti tavalla tai toisella tulossa käyttöön, joten siksikin yrityksen toimintatapoihin ja kattavaan värioppiin tutustuminen oli itselleni ajankohtaista ja mielenkiintoista.

Tikkurilan väri- ja maaliuutisia voit seurailla mm. Facebookissa ja Instagramissa.


Pst! Kurkkaa TÄÄLTÄ ihanan sisustusbloggaaja Caisa K:n Tikkurilalle viime vuodelle valitsemat värisävyt, aivan hykerryttävän hurmaavia kuvia värisävyjen inspiraationa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"A simple hello could lead to a million things."

- Unknown